Duurzaamheid

feel the nature

Jabo: Van origine puur natuur. 
De allereerste uitvinding van Jan Bosman (JaBo) was het bekende sisal tapijt. Met een mix van kokos en hennep garens. Het fundament van Jabo. Natuurlijk zijn er in de loop van de jaren allerlei materialen en combinaties toegevoegd. De liefde voor natuurlijke materialen bleef. Kort samengevat: We gebruiken natuurlijke, duurzame materialen of duurzame materialen.

wool

Comfortabel, strak geweven of juist royaal luxueus? De Jabo wool collectie biedt een scala aan mogelijkheden. Sfeer en beleving kunnen uiteenlopen. Altijd van natuurlijke uitstraling verzekerd: 100% wool.

blend

De duurzame producttechnieken zetten we graag in voor andere materialen. We noemen deze "blends". Synthetische materialen, of een mix met bijvoorbeeld wol. 
Altijd de juiste duurzame keuze. 100% verantwoorde materialen die ook nog eens lang mee kunnen gaan.

soft

Puur comfort! Een collectie van het meest zachte tapijt. Een lust aan de voeten. En natuurlijk gemaakt van de beste, duurzame materialen. Levensduur vertalen we meteen naar duurzaamheid. Want we zijn ons ervan bewust dat kwalitatief hoogwaardige producten helpen de afvalberg snel kleiner te maken. 

sisal & zeegras

Jabo "the original". Bekend geworden met een combinatie van sisal, hennep en kokos. Zeg maar gerust: "het fundament van de Jabo collecties". In alle vormen en soorten van interieur toe te passen. Met gevoel voor natuur en duurzaamheid.

Ook prachtig als maatwerk karpet!

GUT

Het GUT label staat voor de eisen die gesteld worden aan milieuvriendelijke vloeren. 

Het label wordt toegekend aan vloerbedekking en tapijten die worden geproduceerd met respect voor het milieu, de veiligheid van personen en voor comfort, gedurende de hele levenscyclus van het product.

WOOLMARK

Het WOOLMARK-label is een textiel kwaliteitsborging en product- certificeringsprogramma dat het vezelgehalte en de kwaliteit van wollen producten garandeert.

 Woolmark garandeert dat de geteste producten bestaan uit natuurlijke, hernieuwbare en biologische afbreekbare wol.